Amenajare bucatarie in stil classic.

Bucataria a fost proiectata impreuna cu unul dintre renumitii designeri de bucatarii din Anglia, firma noastra s-a asigurat ca toate elemetele componente ale bucatariei respecta intocmai proiectul, facand referire la elementele din fier forjat (cadru suport a hotei, barele despartitoare de la usi,  manerele, butonii cat si suporturile de blat), elementele de artizanat (cosurile impletite, tabliile usilor impletite, etc.) cat si blaturile din granit de culoare neagra. Piesele de mobilier au fost realizate in atelierul firmei noastre Ligna Pord, prin corpuripuri realizate din panel cu furnir de diverse esente, la front s-a ales lemnul masiv de diverse esente (stejar, cires, nuc, etc.), cat si MDF, ce a fost vopsit cu lacurile renumitului producator “Farrow and Ball”. Ca si feronerie s-au ales glisiere cu inchidere silentioasa de la firma Blum, la usi am folosit balamale bafta (cu butuc vizib din exterior), la partea de iluminare s-au ales doua sisteme de la firma Hafele, un sistem de spoturi LED 24V, actionate de intrerupator,  pe cadrul suport al hotei, pentru o iluminare mai buna a zonei de gatit, iar la corpurile de mobilier s-a ales un sistem de spoturi LED 12V, actionate prin senzor de prezenta (sistem de aprindere a luminii la deschirea usii) cat si prin sistem de deschidere a luminii prin senzor cu functie dimmer (functie de reglare a intensitatii luminii).

1. Vedere de ansamblu asupra bucatariei.

2. Vedere de ansamblu asupra bucatariei, cu sistemele de iluminare pornite.

3. Vedere de ansamblu a insulei de servit masa.

4. Vedere corp destinat pragatirii alimentelor ce vor fi gatite, corp cu structura realizata din panel cu furnir de stejar, front din lemn masiv de stejar, corp lucrat cu insertii de intarsie (furnir din lemn masiv de diferite culori si texturi,  imbinat in diverse modele). La partea inferioara s-au ales sertarele pe glisiera de lemn masiv, realizate prin metoda de impletire manuala a salciei, ca si blat am folosit granitul de culoare inchisa, manerele si butonii fiind realizati din fier forjat.

5. Vedere soldat depozitare vesela si diverse accesorii folosite la gatire, corp cu structura din panel cu furnir de artar, rama front din lemn masiv de artar, culoare natur, iar la tablii am mers pe doua variante, in partea inferioara tablia a fost realizata prin metoda de impletire manuala a salciei si la partea superioara tablia a fost facuta cu ajutorul sticlei sablate si a fierului forjat.

6. Imagine cu corp destinat spalarii si depozitarii veselei utilizate frecvent, corp cu structura din panel cu furnir de stejar,  front din lemn masiv de stejar, baituit si lacuit cu lac acrylic mat (gloss 10%), corp superior (blidar) conceput pentru depozitartea veselei.

7. Vedere de ansamblu asupra corpului destinat curateniei, care adaposteste electrocasnice si feroneriile speciale (cosuri speciale pt. gunoi, aparte electrocasnice, etc.).

8. Vedere de ansamblu asupra corpului destinat mirodeniilor, realizat in intregime  din lemn masiv de nuc, finisaj natur (nu s-a aplicat bait), lacuit cu lac acrylic mat (gloss 10%).

9. Vedere de ansamblu a corpului ce va adaposti ustensilele destinate gatitului, corp cu structura din panel cu furnir de artar, rama front din lemn masiv de nuc, finisaj culoare natur, iar la tablii am mers pe trei variante, una cu impletitura de salcie, una cu sticla sablata si fier forjar iar a treia este realizata din MDF vopsit mat, cu lacurile renumitului producator “Farrow and Ball” . Corpul este asezat pe un cadru metalic, ce poate adaposti alimente sau prosoape.

10. Vedere de ansamblu a corpului destinat depozitarii si gatitului, corp cu structura din panel cu furnir de artar, front realizat din rama cu tablie, lacuit cu lac acrylic mat (gloss 10%), iar doua dintre usi au fost vopsite color.

11. Vedere de ansamblu a corpului destinat depozitarii si gatitului.

12. Detaliu asupra blatului de servit masa, realizat dintr-un singur dulap de stejar, la fata s-a lasat nefinisat (s-a inlaturat coaja), dupa care s-a lacuit cu lac acrylic mat (gloss 10%), asezat pe suporti facuti din fier forjat.

13. Detaliu “lift” pentru blat destinat prepararii bucatelor (pentru tocare este nevoie de un blat mai ridicat, iar pentru pozitionarea mancarii in oale este nevoie de un blat mai coborat), cu posibilitatea de ridicare sau coborare.

14. Detaliu multiplu sertare sub plitele de gatit, doua plite una cu sistem de inductie si una pe gaz, corp cu structura realizata din panel cu furnir de stejar, front din lemn masiv de stejar, corp lucrat cu insertii de intarsie, baituit si lacuit cu lac acrylic mat (gloss 10%).

15. Detaliu blat de “tocat”, realizat prin imbinarea de patrate din lemn de artar, pe lungul fibrei, cu adeziv natural; astfel s-a transformat intr-un blat de lucru antiseptic, din cauza taninului natural din fibra de artar.

16. Detaliu asupra corpului destinat mirodeniilor, realizat in intregime din lemn masiv de nuc, lasat natur (nu s-a aplicat bait), lacuit cu lac acrylic mat (gloss 10%), manerele fiind facute din fier forjat.

17. Detaliu asupra sertarelor ce vor adaposti legumele, rama pe care culiseaza sertarele fiind realizata din lemn masiv de stejar, cosurile fiind realizate din salcie impletita prin rama.

18. Detaliu asupra usilor soldatului destinat depozitari, realizate din lemn masiv de artar cu tablie la partea superioara din sticla sablata si fier forjar, iar la partea inferioara din impletitura din salcie.

19. Detaliu rama rotunda realizata din MDF vopsit iar corpul picurator fiind realizat din otel inoxidabil cu insertii din lemn masiv de stejar.

20. Detaliu asupra corpului de spalare si curatare a veselei, ilustrand o masina de spalat vase normala, iar una fiind folosita doar la dezinfectat cu abur.

21. Detaliu asupra cosului de gunoi, cu sistem de culisare pe glisiere laterale si inchidere silentioasa.

22. Detaliu corp depozitare si gatire, prevazut cu mini-frigider incorporat, iar la partea de gatire fiind prezente doua cuptoare, unul traditional electric, iar unul cu sistem de gatire prin abur, sub cuptoare gasim un sertar incalzit pentru depozitarea si incalzirea tacamurilor.

23. Detaliu senzor de prezenta , sistem de aprindere a luminii odata cu deschirea usii.

24. Detaliu intarsie, model realizat din bucati de lemn masiv, aranjate sa creeze un element de decor aplicat pe fronturi.

25. Poza cu schita, ce a fost realizata de unul dintre renumitii designeri de interioare din Anglia, dupa care a fost realizat intreg proiectul.

Adauga un comentariu pe Facebook

comentarii pe Facebook

Adauga un comentariu

Completati corect toate campurile

Campuri obligatorii*

Completaţi răspunsul pentru a continua trimiterea mesajului Dvs.: